Verenigingsweekend 2018

Dit is de legende van het verenigingsweekend.

Het was november, koud en nat. Een groep Obvii kwam aan op de kamplocatie, een oude boerderij op een groot stuk land. In de boerderij woonde een oude grijze man die de boerderij had opgeknapt tot een grote ruimte waar groepen in konden verblijven. Door de regen zat er voor de groep Obvii niks anders op dan binnen in de boerderij drankspellen te spelen. De Obvii speelden, zongen en zopen. De boer vond het lawaai te erg, en besloot er iets van te zeggen. Echter, toen hij binnenkwam zag het er zo gezellig uit dat hij besloot mee te doen. De boer was vroeger, toen de TU nog een Technische Hogeschool heette en agricultuur nog een studie was, zelf ook student geweest. Oude tijden herleven was het voor hem, adten had hij al in geen 52 jaar meer gedaan. De avond ging snel voorbij en de boer ging maar eens naar bed, hij stapte het verblijf uit, hij moest buitenom want zijn eigen huis had geen directe verbinding met het verblijf van de Obvii. De boer voelde zich al niet heel stabiel meer, en na een aantal stappen ging het mis, hij stapte op een hark die op de grond lag, kreeg de steel tegen z’n hoofd en zette wat stappen naar achter alsof hij omviel, maar hield net zijn evenwicht. Hij liep verder naar zijn huis toe maar toen ‘klats!’. Hij trapte op dezelfde hark. Hij strompelde weer achterover, en belandde bewusteloos in de sloot en verdronk. De vrouw van de oude boer vond hem een uurtje later in de sloot. Ze schreeuwde het uit, pakte de hark en stapte het verblijf van de Obvii in. Ze deed de deur open en ‘klats’! Eén van de Obvii streepte net een vol biertje op een andere Obvii die nog te nuchter was en hem ontweek. Het biertje kwam hard tegen de hark aan en de punten van de hark verdwenen exact in de ogen van de vrouw van de boer. Ze was op slag dood.

Sinds dit moment, schijnt dat in het derde weekend van November, wanneer de Obvii op verenigingsweekend gaan, de geesten van de oude boer en zijn vrouw uit het graf vliegen en naar de Obvii komen. Daar wachten tot de Obvii één voor één sneuvelen van de alcohol of moeheid en neervallen of gaan slapen. De mannen tillen ze op en leggen ze al slapend in de sloot. En wat ze met de vrouwen doen? Ze pakken een hark en steken die langzaam in beide ogen.

Denk jij nu wat een kut griezelverhaal maar wil je er wel graag bij zijn? Vanaf nu kun je je inschrijven voor het verenigingsweekend! Inschrijven gaat via je profiel op de website, vergeet ook niet de bijbehorende Google Form in te vullen. Het weekend zal plaatsvinden van 16 t/m 18 november en zal ongeveer 60 euro kosten.

 

Met angstaanjagende groeten,

 

De Verenigingsweekendcommissie

Niels van Welzen, Gert-Jan Kooyman van Guldener, Daniëlle van Dis, Jorrit Rodenburg & Mike Rietveld