Dagverslag zondag Heren 3

Door personele problemen bij onze tegenstander begonnen we aan deze prachtige zonnige dag met de dubbels. Jippe en Youri speelden de eerste tegen de invaller en hun lefty. Het was een hele spannende pot waarbij wij merkten dat bij ons de vaste patronen nog niet helemaal aanwezig waren. Uiteindelijk moesten we het onderspit delven na 7-5 4-6 7-6(5).
Op de baan ernaast waren Sam en Francisco voortvarend gestart maar bleken de tegenstanders van het type “muur” te zijn. Tempo kwam dus gewoon terug, en lobjes liepen bij hun frustrerend goed. Uitslag 6-4 6-2 verlies.
Omdat de invaller alweer weg moest bleven er 3 singles over, Youri kon zich dus richten op coachen. Jippe mocht als eerste aantreden tegen de muur van de tegenstander. In de eerste set duurde het te lang voordat een goede tactiek gevonden werd, maar hiermee kon wel de tweede set binnengesleept worden. Helaas was toen het vaatje bij Jippe leeg en kon de muur comfortabel de derde set binnen halen, 6-2 2-6 6-0.
Sam was tegelijk op de middelste baan een spinnende pot aan het spelen. De eerste set was het momentum wisselend voor de een en dan weer de ander, maar Sam wist het juist te timen en pakte de eerste set met 7-5. Daarna was het een kwestie van doordrukken en met 6-2 was het gespeeld.
Francisco mocht het op de 3e baan opnemen tegen hun lefty. Deze hield de ballen erg goed op backhand van Francisco waardoor het forehand wapen niet genoeg in stelling gebracht kon worden. Na het verlies van de set kon Francisco in de tweede set hier beter onderuit komen, en had zelfs setpoints op 6-5, maar was de tegenstander in de tiebreak uiteindelijk toch te machtig.
Dag resultaat 4-2 voor de tegenstanders, volgende week thuis nieuwe kansen.