Najaarscompetitieverslag dag 3

De vierde competitiedag komt er al weer aan en hier is nu dan eindelijk het eerste competitieverslag van de najaarscompetitie van 2017! Vanaf nu zal er elke week een verslag online komen, dus hou de site in de gaten!

Heren 1 Zaterdag

In de 3e speelweek stond het zaterdag Heren 1 team een zwaar weekend te wachten. Naast de wedstrijden zaterdag tegen Naaldwijk moest er op zondag ook nog ingehaald worden tegen T.C. de Kooistee. Ondank dat het team uit 7 à 8 uiterst gemotiveerde spelers bestaat, moesten dezelfde 4 beide dagen op komen dagen. Daarnaast begon het weekend voor 3 van die 4 al goed op de constitutieborrel van Tenniphil.

Dus zonder ook maar enige last te hebben van brakheid, begonnen Koen Steinenbach en Pepijn aan de 3e dubbel terwijl ook Lennart de baan op ging voor een singeltje. In beide wedstrijden ging de eerste set overtuigend naar Obvius. Hierna leek het voor alle betrokkene vooral de bedoeling om zo min mogelijk energie te verspelen en dat lukte zonder vormverlies in snelle tweede sets. Vanaf toen begaf het heren team zich op onbekend terrein, want een 2-0 voorsprong hadden ze nog nooit meegemaakt in de hoofdklasse.

De volgende partijen waren Lennart samen met Koen Beukers en Steinenbach in de enkel. Bij deze dubbel ging het net zo geruisloos als de vorige en in korte tijd was de stand 3-0. Koen daarentegen wist toch een echte publiekstrekker neer te zetten. Wat in de eerste set lange rallys leken, viel in het niet met de slagenwisselingen aan het eind van de partij. Steinie had de 1e set met 6-4 naar zich toe getrokken, maar in de 2e ging het gelijk op tot het einde. Na al matchpoints gekregen te hebben moest een zenuwslopende tiebreak de beslissing brengen. Uiteindelijk werd er gestreden tot 10-8 maar wist Koen daarmee de stand op 4-0 te zetten!

Als laatst mochten Pepijn en Beukers nog hun kwaliteiten proberen te tonen. Na het verliezen van de 1e set begon het tot ze door te dringen dat ze toch echt niet de enige wouden zijn die verloren vandaag. Het leek niet alsof ze veel veranderden, maar de ommekeer in de wedstrijd was toch een feit en de laatste sets gingen, nipt maar toch, naar Obvius. 5-0!

Na zo’n gigantisch succes, stonden dezelfde heren de volgende ochtend weer te trappelen om de baan op te mogen. Ook Piet Zeegers had besloten na een 10 km hardloopwedstrijd op zaterdag fit genoeg te zijn om het team te versterken op zondag. Dus net wat krapper als de dag ervoor zorgde het autotje van Koen Steinenbach ervoor dat de delftenaren ruim op tijd in Oostvoorne aankwamen. Tussen alle jeugdteams voelde voor de verandering Beukers zich niet als enige oud.

Gelukkig mocht Beukers snel de baan op om wederom met Lennart de 2e dubbel te spelen. Ook Steinenbach ging weer singelen dit maal tegen een bekende van vroeger. De ondergrond van de zondag was kunstgras, wat wisselend werd ontvangen door het team. De tegenstander van Koen wist zich er in ieder geval wel raad mee. Ondanks de goede tegenstand die geleverd werd, ging deze singel met 4 en 4 naar de Oostvoordenaren. In de dubbel leken beide teams gelijkwaardig en moest in de 1e set een tiebreak eraan toe komen. Obvius wist deze te winnen en dit ook door te zetten in de 2e set.

Met de 1-1 tussenstand, gingen de volgende 2 partijen de baan op. Pepijn ging na wat overtuiging toch maar singelen en niet zonder resultaat. Met goed spel ging de 1e set gewonnen. Dit gaf zo’n vertrouwen dat hij met rust de break in de 2e set kon afwachten. Deze viel uiteindelijk dan ook op 5-5 wat wederom een punt opleverde.

Piet en Steinenbach waren intussen ook goed begonnen, 1e set met 6-2 gewonnen, maar verloren het grip op de wedstrijd in de 2e. Deze ging dan ook met 6-1 naar de tegenstanders maar de 3e set ging gelijker op. Uiteindelijk wisten de blinde loopacties van Piet de doorslag te geven en ging ook deze partij met 7-5 gewonnen. Als laatst waren Beukers en Pepijn dan weer aan de beurt. Hier ging het juist de 1e set niet zo, maar wisten ze met een bagel de 2e te winnen. In de beslissende 3e waren dikke armen over en weer doorslaggevend, helaas in het voordeel van Oostvoorne.

Toch was de eindstand dus 3-2 voor Obvius en kon de 2e overwinning van het weekend worden gevierd. Hiermee bleek het heren 1 team zelfs een tijdje gedeeld 1e te staan in de poule, maar dat is op het moment bijgesteld naar een gedeeld 2e plek.