Tennis

Begin je net met tennis en wil je een indruk krijgen van de regels? Dan kun je hier een document van de KNLTB bekijken over de basisregels van het spel.

Wedstrijd

Naast de geschreven regels, is er ook een aantal ongeschreven regels. Bij een officiële wedstrijd biedt de winnaar van de wedstrijd de verliezer een drankje aan. Vrijwel altijd zal de tegenstander dit accepteren waardoor je na de wedstrijd dus nog eventjes met je tegenstander wat small talk zal hebben onder het genot van een drankje. Soms zijn er verliezers die de winnaar hierna ook een drankje aanbieden. Het tegenovergestelde kan ook voorkomen: de tegenstander weigert. Vaak zijn dit mensen die op tijd weg moeten.

Competitie

Ook tijdens de competitie is er een aantal ongeschreven regels. Zo start de dag een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd, om een kopje koffie of thee met het team van de tegenstander te drinken. De thuisspelende ploeg zorgt voor (zelfgebakken) taart/cake/koekjes. Aan het einde van de dag drink je met de tegenstanders nog een drankje om de dag af te sluiten. Dit eerste drankje wordt dus aangeboden door het thuisspelende team. Deze kan er ook voor kiezen om hierbij bittergarnituur te bestellen. Er zijn teams bij Obvius die ervoor kiezen om de dag gezamenlijk te starten met een teamontbijt. Dit verschilt erg per team. Vaak sluiten teams gezamenlijk de dag af door met elkaar te eten. Dit kan ook samen zijn met andere teams van Obvius. Daarna is het gebruikelijk om nog een drankje te doen in de stamkroeg De Sjees, achter het stadhuis.

De uitslagen van de competitie zijn terug te vinden op de website van de KNLTB. Log in op mijnknltb.nl met je bondsnummer. Hier kan je vervolgens zoeken en jouw team selecteren. De captain is verantwoordelijk voor het invoeren van de uitslagen op de KNLTB website. Hoe dit precies moet, wordt uitgelegd tijdens de captainsmeeting voor aanvang van de competitie. Mocht je als captain hierover nog vragen hebben, stuur dan een mail naar tennis@dstvobvius.nl.